Skip to main content

Bianca Ooteman

Als diëtist help ik jou graag bij alle vragen en doelen over voeding en gezondheid. Daarnaast ben ik sportdiëtist en begeleid ik je als sporter bij jouw sportieve doelen, het verbeteren van prestaties of je lichaamssamenstelling.

Mijn doel is om iedereen te helpen zich fit en energiek te voelen, de gezondheid en leefstijl te verbeteren, inzicht te geven in de persoonlijke voedingsbehoefte of zich voor te bereiden op een sportieve uitdaging. Ik ga altijd voor een advies op maat!

Toen ik in 2009 afstudeerde aan de Hogeschool van Amsterdam en mijn diploma Voeding & Diëtetiek behaalde, ben ik als diëtist eerst in Amsterdam aan de slag gegaan en vervolgens in Alkmaar. Hier heb ik met veel plezier gewerkt en veel ervaring kunnen opdoen bij verschillende praktijken en organisaties.

In 2014 heb ik de aanvullende opleiding sportdiëtetiek behaald. De interesse in sport zat er altijd al in. Ik sport zelf graag. Ik houd van flinke sportieve uitdagingen waardoor ik uit ervaring weet wat het belang van juiste voeding in combinatie met sport is. Elke sporter, zowel recreant als topsporter heeft veel baat bij een persoonlijk voedingsplan.

Vanaf 2017 ben ik werkzaam als zelfstandig diëtist en heb ik praktijklocaties bij Flexfysio in Alkmaar en Schagen. Naast mijn werkzaamheden als diëtist geef ik ook met veel plezier hardlooptrainingen.

In mijn begeleiding vind ik het belangrijk de tijd te nemen om een goed inzicht te krijgen in ieders situatie en doel. Niet alleen de voeding staat centraal, maar ook de leefstijl en het praktisch kunnen toepassen van de adviezen.
Hierbij werk ik graag samen met andere professionals, omdat ik ga voor een optimaal resultaat voor iedereen!